خیلیها عکاسی را دوست دارند، مخصوصاً حالا که همه گوشی دوبیندار دستشان است. احتمالاً هم شما که این مطلب را دارید می خوانید به عکاسی علاقه دارید.
شاید هم از آن دسته از افرادی باشید که هر منظره جالبی که می بینید، بلافاصله دست در جیب تان می کنید و گوشی را در می آورید و چند عکس سلفی از خودتان می گیرید. و شاید هم مجموعه ای از عکس های زیبا یا قدیمی جمع آوری می کنید و به اصطلاع عکسباز هستید.
به هرحال، از گرفتن عکس، دستکاری عکسها و یا جمع کردن آنها لذت می برید.
آیا به این فکر کرده اید که می توانید از این کار لذتبخش درآمد کسب کنید؟
در این مقاله نحوه راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی با عکاسی را به شما آموزش می دهیم. و به شما یاد می دهیم که چطور از این راه در اینترنت درآمد کسب کنید.
در لابلای آموزش، ۹ ایده برای کسب درآمد هم معرفی می کنیم.
اگر شما هم عاشق عکاسی هستید و دوست دارید از آن پول هم در بیاورید این مقاله را تا آخر بخوانید.
اول اجازه بدهید به چند سوال جواب دهیم. ممکن سوال شما هم باشد.
وقتی این همه عکس رایگان در اینترنت هست، آیا مردم بابت عکس پول می دهند؟
عکس های رایگان عمومی است و در اختیار همه هست. اما بسیاری از شرکت ها، کسب و کارها و حتی افراد معروف دوست دارند تصاویر اختصاصی در سایت شان منتشر کنند.
به علاوه، شما به عنوان عکاس، می توانید به جای فروختن عکس به عامه مردم، با کمی خلاقیت در مونتاژ و روتوش عکس ها، برای آنها صحنه ها و مناظری را بسازید که حاضرند برای آن چندبرابر عکاسان دیگر پول پرداخت کنند.
از کجا شروع کنیم؟
مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی را در قالب این چهار قدم توضیح می دهم: انتخاب نوع فعالیت، انتخاب ایده، راه اندازی سایت (درصورت نیاز) و بازاریابی اینترنتی.
قدم اول- نوع فعالیت خود را مشخص کنید
در ابتدا شما باید مشخص کنید به چه نوع کاری در دنیای عکس علاقه دارید. یکی از این سه فعالیت را انتخاب کنید:
۱) عکاسی کردن (از مردم، منظره ها، رویدادها و …)
۲) دستکاری در عکس ها ( مونتاژ و روتوش)
۳) جمع آوری عکس
فعالیت اول، برای کسانی خوب است که عاشق عکس گرفتن هستند. بیایید اسم این گروه از افراد را بگذاریم «دوربین به دست».
گروه دوم خورهی فتوشاپ هستند و عاشق این هستند که عکس ها را آن طور که دلشان می خواهد دستکاری کنند. به این دسته از افراد می گوئیم «فتوشاپیست» (به معنی فتوشاپ کار).
فتوشاپیست ها دوست دارند روی عکس ها متن یا شعر بنویسند، به آنها افکت های زیبا بدهند و از ترکیب عکسها، تصاویر جدیدی بسازند.
و دسته سوم، کسانی هستند که عاشق جمع آوری عکس هستند. شاید نام «کلکسیونر» برای آنها مناسب باشد.
آنها کلکسیونی از عکسهای مختلف دارند، از عکس های ایران قدیم گرفته، تا آلبوم کاملی از هنرپیشه ها و فوتبالیستها، تا مجموعه مناظر زیبا و عکس حیوانات و ماشین ها.
پس قدم اول باید مشخص کنید جزو کدام دسته هستید. دوربین به دست، فتوشاپیست، یا کلکسیونر. اگر جزو بیشتر از یک دسته هستید، می توانید به دلخواه یکی را انتخاب کنید و به مرحله بعد بروید.
البته این سه دسته با هم اشتراکاتی هم دارند، مثلا یک عکاس حتماً نیاز دارد عکسها را با فتوشاپ ویرایش کند، اما ما او را در درجه اول یک عکاس می دانیم که هنر اصلی اش ثبت لحظات است. فتوشاپیست علاقه یا تخصص چندانی در این کار ندارد. او عاشق طراحی و نوآوری است.
قدم دوم- یک ایده انتخاب کنید
پس از اینکه مشخص کردید جزو کدام یک از سه دسته بالا هستید، حالا باید ایده ای برای راه اندازی کسب و کار تعیین کنید.
قبل از آن، ابتدا باید با زمینه های کاری در فضای عکس بیشتر آشنا شویم. زیرا مثلاً برای یک دوربین به دست، موضوعات مختلفی برای عکاسی حرفه ای وجود دارد. عکاسی خبری، پرتره، جشن و غیره. برای دو گروه دیگر هم همینطور.
دانستن این زمینه های کاری، در انتخاب ایده به ما کمک می کند:
عکاسی خبری: عکاسی کردن از رویدادهای خبری برای رسانه ها. عکاسان خبری باید برای یک رسانه مثل خبرگزاری، نشریه یا سایت خبری کار کنند.
عکاسی جشنها و مناسبتها: کار اصلی این نوع عکاسان ثبت لحظات جشن ها و مخصوصاً مراسم عروسی است.
عکاسی پرتره: تخصص این افراد در عکاسی از چهره است. از عکس های کاندیداهای انتخاباتی گرفته تا سلبریتی ها و افراد عادی جامعه.
عکاسی مد و زیبایی: عکاسی کردن از مدل ها برای سالن های زیبایی و شوهای لباس یا عکاسی از مدل های مو برای آرایشگاه های مردانه.
عکاسی صنعتی: در این نوع عکاسی، یک شرکت از برای معرفی محصولاتش عکسهای با کیفیت می گیرد. این عکس ها برای نمایش محصولات در سایت یا بروشور استفاده می شود.
عکاسی تبلیغاتی: مانند عکاسی صنعتی است، اما برای تبلیغات معمولاً عکس ها با زرق و برق بیشتر، کمی اغراق و البته دستکاری همراه خواهد بود.

نمونه ای از عکاسی صنعتی؛ تصویری با کیفیت برای معرفی دقیق یک دوربین در سایت دیجیکالا
عکاسی هنری: گرفتن عکس هایی حاوی پیامهای غیرمستقیم. نتیجه این کارها اغلب به صورت راه اندازی گالری و نمایشگاه ارایه می شود.
عکاسی ورزشی: ثبت لحظات زیبا، حرکات ورزشکاران، رکوردها، اشک ها و لبخندها در یک رقابت ورزشی.
عکاسی معماری و دکوراسیون داخلی: عکس گرفتن از بناهایی مانند پل، برج، آسمانخراش، هتل.
عکاسی سایر سوژه ها: عکاسی غذا، کودکان، محیط زیست، حیات وحش، عکاسی زیر آب، مستند، سینمایی و غیره.
حالا که با انواع سبک های عکاسی آشنا شدید، به معرفی ایده هایی برای راه اندازی کسب و کار، برای سه گروه دوربین به دست، فتوشاپیست و کلکسیونر می پردازیم.
ایده های پیشنهادی برای هر گروه
در زیر برای هر سه گروه فوق، چند ایده فهرست می کنم. می توانید از بین آنها انتخاب کنید یا یا تغییر یا ترکیب آنها ایده جدیدی بسازید.
ایده هایی برای دوربینبهدست ها
یک دوربین به دست به سه شکل می تواند کسب و کار اینترنتی داشته باشد.
۱) فروش عکس به سایت های استوک (آرشیو عکس)
نمونه خارجی: dreamsite.com و shutterstock.com (برای ورود نیاز به vpn دارید)
نکته: برای گرفتن هزینه عکس ها از سایت های خارجی، باید کارت های اعتباری بین المللی مثل ویزاکارت یا مسترکارت داشت.
متاسفانه این امکان برای شهروندان ایرانی میسر نیست. اما برای رفع این مشکل، می توانیم اطلاعات بانکی دوستی در خارج از کشور، یا یکی از شرکت های واسط مالی در ایران را وارد کنیم.
نمونه داخلی: فعلاً موجود نیست.
۲) راه اندازی یک سایت استوک
دومین روش این است که خودتان یک سایت فروش عکس راه اندازی کنید. می توانید در یک زمینه خاص عکس بگیرید، دسته بندی کرده و در یک سایت شخصی وارد کنید.
البته برای انتخاب زمینه کاری و موضوعات تصاویر باید کمی تحقیق بازاریابی انجام دهید. یعنی بررسی کنید در حال حاضر چه شرکت هایی عکس های استوک خریداری می کنند؟ چه عکس هایی؟ با چه کیفیت و چه قیمتی؟
سپس اقدام به گرفتن عکس و انتشار در سایت تان کنید. در بخش های پایانی همین مقاله به نحوه راه اندازی هم سایت می پردازیم.
۳) راه اندازی سایت آموزش عکاسی
سومین روش برای راه اندازی کسب و کار برای عکاسان، این است که به جای فروش عکس یا ارایه خدمات عکاسی، خود عکاسی را آموزش دهیم.
شما دانسته های خود را درباره عکاسی به صورت محصولات دیجیتال به علاقمندان می فروشید. محصولاتی مانند، کتاب الکترونیک(eBook)، فیلم آموزشی، دوره ایمیلی و وبینار.
خوبی این روش این است که شما در کنار سایر ایده ها هم قابل انجام است. مثلاً می توانید همزمان هم سایت فروش عکس داشته باشید و هم یک سایت آموزشی.
روش راه اندازی سایت و جذب بازدیدکننده از طریق بازاریابی اینترنتی را در همین مقاله آموزش داده ایم.
(برای آشنایی با انواع محصولات دیجیتال و مزایای هرکدام این پست را بخوانید)
۴) کسب و کار فیزیکی، بازاریابی اینترنتی
آخرین ایده برای این دسته، این است که از دیگران عکس بگیرید. اما این کار نیاز به حضور فیزیکی دارد. اینجا می توانیم از اینترنت به عنوان یک ابزار معرفی و بازاریابی استفاده کنیم. با مثال این مطلب روشنتر می شود.
دو مثال برای کسب و کار فیزیکی عکاسی با کمک اینترنت
مثال اول- فرض کنید یک آتلیه دارید. برای معرفی خدمات خود و جذب مشتری بیشتر، می توانید از اینستاگرام، سایت شخصی یا ایمیل مارکتینگ استفاده کنید. به این روش بازاریابی، «بازاریابی اینترنتی» می گوییم.
مثال دوم- شما آتلیه یا هیچ کسب و کار دیگری ندارید. اما می خواهید با گرفتن سفارش عکاسی از افراد یا شرکتها درآمد کسب کنید. برای این کار باید خود را به عنوان یک عکاس حرفه ای شخصی جا بیندازید. همانند مثال قبل، اینجا هم می توانید از بازاریابی اینترنتی کمک بگیرید.
با توجه به اینکه بازاریابی اینترنتی برای دو دسته دیگر (فتوشاپسیت و کلکسیونر) هم کاربرد دارد، اجازه دهید این موضوع را بعد از ذکر ایده های این دو دسته شرح دهیم. (تا اینجا، دو موضوع را از من طلب دارید، آموزش راه اندازی سایت و روشهای بازاریابی اینترنتی)
ایده هایی برای فتوشاپیستها
۵) خدمات مونتاژ اینترنتی
کاربر تصاویر خود را در سایت شما بارگذاری (آپلود) می کند. سپس از روی نمونه کارها، افکت ها و تغییرات موردنظر خود را انتخاب می کند. شما عکس ها را مونتاژ کرده و برای او ایمیل می کنید. پرداخت هزینه به صورت اینترنتی امکان پذیر است.
۶) خدمات چاپ عکس بر روی کاغذ و وسایل
کاربر عکسهای موردنظر خود برای چاپ بارگذاری می کند. سپس نوع و سایز کار خود را مشخص می کند: قاب عکس، کارت پستال، لیوان، تی شرت و … انتخاب می کند.
شما عکس ها را پس از چاپ به آدرس مشتری ارسال می کند.
نمونه موفق این خدمت در ایران، عکس پرینت است. که از ۱۰ سال قبل این خدمات را ارایه می دهد.

سایت عکس پرینت
برای ارایه این نوع خدمات به تجهیزات گران قیمتی نیاز است. اما یک راهکار بدون هزینه هم وجود دارد.
اگر سرمایه لازم را برای خرید چاپگرهای حرفه ای در اختیار ندارید، می توانید سفارش ها را به یک چاپخانه بدهید تا برای شما چاپ کند. این روش سود کمتری دارد اما در عوض نیاز به سرمایه و تجهیرات ندارد.
ایده هایی برای کلکسیونرها
اگر مجموعه ای خاص از عکس در اختیار دارید، فرصت خوبی است تا از آن کسب درآمد کنید.
دو ایده برای این کار به ذهن من می رسد که در اینجا پیشنهاد می کنم. با خلاقیت خودتان می توانید ایده های بیشتری را پیدا کنید.
۷) ایجاد آرشیو تخصصی
اگر عکس هایی که دارید مربوط به موضوع خاصی است(مثلاً مدلهای مختلف ماشین، ایران قدیم، افراد مشهور) دارید می توانید به یکی از این سه روش از آن درآمدزایی کنید:
روش اول- یک پیج اینستاگرام بسازید با عنوانی مرتبط با عکسهایتان؛ مثلاً oldiran_archive. به صورت منظم، یکی از آن عکس ها را در پیج تان منتشر کنید. مثلاً پنجشنبه شب ها در یک ساعت مشخص. زیر آن عکس توضیحی کوتاه و جالب بنویسید.
به مرور که تعداد فالوئرها بالا رفت، می توانید تبلیغات بگیرید.
همین روش را با ساختن یک کانال تلگرام هم می توانید تکرار کنید.
کانال هایی مانند کانال ایرانگردی (آیدی: @irangardi) و صفحات متعددی در اینستاگرام (مثلاً این صفحه) با همین روش کسب درآمد می کنند. ادمین این کانال ها و صفحات با مسافرت به مناطق مختلف کشور و گرفتن عکس، یا جمع آوری عکس های موجود در اینترنت از این مکان ها آنها را به مخاطبین خود معرفی می کنند.
روش دوم- مجموعه را اینترنتی بفروشید. افراد زیادی هستند که به عنوان کلکسیونر، یک مجموعه تخصصی از وسایل یا تصاویر را گردآوری می کنند. برای پیداکردن این افراد می توانید از راههای زیر استفاده کنید:
– در همان صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام(روش اول)، بعد از مدتی از انتشار تعدادی از عکس ها، پیغام بگذارید که قصد فروش مجموعه را دارید. احتمالاً خرید این صفحه، توسط افرادی که صفحه شما را دنبال می کنند بیشتر است. آنها علاقمندان به آن موضوع خاص(مثلاً تصاویر قدیمی) هستند.
– در دیوار و شیپور آگهی فروش مجموعه را بگذارید. احتمالاً این روش سریعتر از روش اول جواب می دهد.
۸) آرشیوی برای آینده
این ایده ای برای کسب درآمد در چند سال آینده است. در صورتی که آرشیوی ندارید اما علاقمند به عکاسی از سوژه ای خاص هستید یا شروع به گردآوری تصاویر کرده اید، می توانید از حالا برای چند سال آینده مجموعه خود را کامل کنید.
برای مثال، می توانید از یک مکان تاریخی معروف و مهم که در چند سال آینده از بین می رود، به طور منظم عکس بگیرید. مطمئناً از بین رفتن آن مکان در چند سال آینده تبدیل به یک سوژه خبری می شود و شما می توانید مجموعه عکس های خود را به صورت خام یا در قالب یک کلیپ مستند به رسانه ها، سازمان های دولتی یا مراکز علمی و پژوهشی بفروشید.
سوژه مورد نظر شما می تواند یک ساختمان قدیمی، یک فرد مشهور، یک منطقه تاریخی یا زیست محیطی، گونه جانوری و غیره باشد.
اگر حوصله و وقتش را دارید می توانید همزمان چند سوژه را زیر نظر بگیرید.
۹) خلاقیت تعداد نمی شناسد!
خودتان را به ایده هایی که من برای این سه دسته از کسب وکارهای عکاسی نوشتم، محدود نکنید. خلاقیت، آن هم برای کسی که در حوزه هنر کار می کند، انتهایی ندارد.
برای اینکه ذهنتان برای تولید ایده های خلاقانه تحریک کرده باشم، آخرین ایده پیشنهادی ام را هم می گویم:
فرض کنید شما به عکاسی یا گردآوری عکس هایی از مناظر طبیعی علاقه دارید. اهل مسافرت هم هستید. مجموع این دو می شود کلکسیونی از تصاویر مناطق دیدنی ایران. شما با داشتن این مجموعه علاوه بر امکان کسب درآمد از خود مجموعه (که بالاتر گفتیم) می توانید یک ایده جدید خلق کنید: برگزاری تور ایرانگردی.
علاقه، اطلاعات و تجربه شما از اماکن دیدنی ایران تبدیل به یک خدمت قابل فروش (تور) می شود. و عکس ها و مکان ها و لحظاتی که ثبت کرده اید تبدیل می شود به ابزار بازاریابی شما. ترکیب این دو در کنار هم می شود یک کسب وکار، که خوشبختانه کسب و کاری است رو به رشد.
۱۰) ایده شما: …
لطفاً چند لحظه ای فکر کنید… چه ایده ای به ذهن شما می رسد؟
بسیار خوب. تا اینجا درباره ایده ها صحبت کردیم. اکنون نوبت اجراست.
وعده آموزش راه اندازی سایت و بازاریابی اینترنتی را در چند نوبت در این مقاله دادیم. و حالا نوبت آن فرا رسیده است.
خوشبختانه برای راه اندازی وب سایت، نیازی به بلد بودن برنامه نویسی ندارید. کافی است وردپرس را یاد بگیرید. وردپرس، سادهترین و محبوبترین سایت ساز در دنیا و ایران است.
اما قبل از راه اندازی سایت با وردپرس، لازم است یک دامنه و هاست برای سایت تان تهیه کنید.دامنه همان آدرس سایت شماست. و هاست فضایی است در اینترنت، که اطلاعات سایت شما بر روی آن قرار میگیرد.
برای مثال، دامنه سایت فارسی بیز، farsibiz.com است. تمامی اطلاعات فارسی بیز بر روی یک سرور داخلی در ایران قرار دارد، که متعلق به یکی از شرکت های میزبانی وب (هاستینگ) است.
مراحل راه اندازی سایت
مرحله ۱- تهیه دامنه و هاست برای سایت تان
برای گرفتن دامنه و هاست، کافی است به یکی از سایت های هاستینگ ایرانی مراجعه کنید. شما میتوانید همزمان دامنه و هاست را از یکی از آنها تهیه کنید.
ما به شما «میهن وبهاست» را معرفی می کنیم. زیرا هم پشتیبانی خوبی دارد و هم قیمت سرویس های آن مناسب است.
هزینه سالانه دامنه ir فقط ۶ هزار تومان است و هزینه هاست برای شروع کار، سالانه حدوداً ۸۰ هزار تومان.
توجه کنید که نامی مرتبط با کارتان انتخاب کنید که به خاطرسپاری و املای آن راحت باشد. مثال axprint (عکس پرینت) یک نام بسیار خوب است. هم مرتبط با کسب وکارش است (پرینت عکس) و هم به راحتی به خاطرسپرده می شود. تایپ آن نیز ساده است.
برای ثبت دامنه و گرفتن هاست، میتوانید این فیلم آموزشی را دانلود کنید.
مرحله ۲- نصب و راه اندازی وردپرس
همان طور که گفتیم، راه اندازی سایت با کمک وردپرس ساده است.
فیلم آموزشی نصب وردپرس را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
- چند نکته که در فیلم آموزشی گفته نشده است:
در هنگام خرید قالب (پوسته) برای سایت، دقت کنید حتماً یک قالب فروشگاهی فارسی با گرافیک جذاب تهیه کنید. قالب ها را هم به صورت رایگان و هم پولی می توانید تهیه کنید. قالب های پولی معمولاً ۶ ماه تا یکسال پشتیبانی هم دارند. - توصیه می کنیم در صورت تمایل به خریداری قالب، از سایت ژاکت یا بیگ تم خریداری کنید.
- قالب پیشنهادی رایگان: فوتوگرافی
- قالب پیشنهادی پولی: پوسته Be (قیمت این قالب ۵۰ هزار تومان است)
مرحله ۳- راه اندازی سیستم فروش سایت
خوشبختانه با وجود وردپرس، این کار هم بسیار آسان شده است.
وردپرس افزونهای دارد به نام ووکامرس که همه کارهای فروش محصولات را برای شما خودکار می کند. اگر قالب فروشگاهی تهیه کرده باشید، نسخه فارسی این افزونه در آن قرار دارد.
برای فعالسازی خرید اینترنتی، نیاز به یک درگاه هم دارید. درگاه را به دو صورت میتوانید برای سایتتان بگیرید.
راه اول این است که از سایت یکی از بانک ها درخواست دهید.
اما با توجه به زمانبر بودن گرفتن درگاه از بانک و نیاز به داشتن نماد اعتماد الکترونیک (اینماد)، برای شروع بهتر است، از یکی از سایت های واسط پرداخت استفاده کنید.
با این روش، درگاه شما ظرف یکی دو روز آماده است. اما درعوض، به ازای هر خرید، ۵درصد از آن را به عنوان کارمزد از مبلغ آن کسر می کنند.
برای گرفتن درگاه به روش دوم، سایت زرین پال را به شما توصیه می کنم.
چند نکته برای داشتن یک سایت موفق
کار شما یک کار هنری است، بنابراین ظاهر سایت باید زیبا و جذاب باشد.
اگر قرار است در سایت، خدماتی ارایه دهید (سفارش عکاسی، مونتاژ و غیره) بهترین نمونه کارهای خود را در سایت قرار بدهید.
حتی اگر سایتتان آموزشی نیست، بخشی را در آن به آموزش و ارایه اطلاعات مفید درباره دنیای هنر و عکاسی و موضوع مرتبط با سایت اختصاص دهید.
اکثر پوسته ها بخشی به نام وبلاگ دارند که مخصوص همین کار است.سایت برای ارایه نمونه کارها، معرفی خدمات و گرفتن سفارش است و وبلاگ برای آموزش و اطلاع رسانی و ارتباط با کابران و بحث درباره موضوعات جذاب و مرتبط. این کار باعث ایجاد ارتباط عمیق و اعتماد بین شما و بازدیدکنندگان می شود.
قدم چهارم- بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی، یعنی جذب بازدیدکننده و تلاش برای تبدیل آنها به مشتری از طریق اینترنت.
برای این کار روشهای مختلفی وجود دارد. اما در اینجا روشهایی که برای کسب و کار شما مناسب باشد را توضیح می دهیم.
بازاریابی شبکه های اجتماعی
بهترین شبکه اجتماعی برای بازاریابی یک کسب و کار عکس محور، اینستاگرام است. و در همین مقاله در چند مورد برای کاربردهای آن مثالهایی زدیم. در ادامه نکاتی برای استفاده بهتر از این ابزار را به شما آموزش می دهیم.
نکاتی در بازاریابی با اینستاگرام
در پست ها از هشتگ مناسب استفاده کنید
برای این کار، از کلمات مرتبط با تصویر به عنوان هشتگ استفاده کنید. مثلاً اگر عکسی از یک از مناظر دیدنی کاشان می گذارید است، هشتگ های #مناظر_دیدنی،#مناظر_دیدنی_کاشان و #جاهای_دیدنی_ایران مناسب است.
برای پیداکردن هشتگ های مناسب کافی است یکی از هشتگ های موردنظر خود را در سرچ هشتگ اینستاگرام وارد کنید تا هشتگهای مرتبط را به شما پیشنهاد بدهد. از صفحات پرمخاطب و رقیب هم میتوانید ایده بگیرید.
گاهی یک ویدئوی کوتاه منتشر کنید
گذاشتن یک ویدئوی از مراحل و پشت صحنه کسب و کارتان میتواند برای کاربران جالب باشد.
حتماً بخش Bio پروفایلتان را تکمیل کنید.
در این قسمت علاوه بر نام و مشخصات واقعی تان، توضیحی کوتاه برای کارتان هم اضافه کنید.
از تبادل با پیجهای دیگر غافل نشوید. شما نمیتوانید تنهایی و بدون معرفی دیگران افراد زیادی را به سمت خودتان جذب کنید.
بازاریابی موتورهای جستجو (سئو)
سئو، به زبان ساده یعنی انجام کارهایی که باعث می شود صفحات سایت یا وبلاگ ما در جستجوهای گوگل دیده شود. هرچه رتبه بالاتری در این جستجوها کسب کنیم، شانس بیشتری داریم تا روی سایت ما کلیک کنند و وارد شوند.
سئو مبحث گسترده ای است، اما اگر بخواهم مهمترین ترفند آن را به شما بگویم این است:
سعی کنید حداقل هفته ای یک پست مفید آموزشی در وبلاگ قرار دهید.
این کار علاوه بر کسب اعتماد، باعث افزایش رتبه سایت شما در جستجوهای گوگل و افزایش بازدید کننده می شود.
توصیه بعدی این است که افزونه Yoast را برای وردپرس نصب کنید. (توضیحات بیشتر)
بازاریابی با ایمیل
یکی از با ارزش ترین سرمایه های یک سایت و کسب و کار اینترنتی، لیست ایمیل بازدیدکنندگان آن سایت است. زیرا با ایمیل می توانید به صورت گروهی یا خصوصی با بازدیدکننگان سایت ارتباط برقرار کرد.
اما کاربران بی دلیل ایمیل شان را به یک سایت ناشناس نمی دهند. برای گرفتن ایمیل آنها، باید چیزی بهشان بدهیم.
بهترین راه این است که یک فایل باارزش، مثلا یک فایل آموزشی pdf یا فیلم آموزشی را به عنوان هدیه در سایت قرار دهیم. تنها کاری که باید بکنیم این است که هدیه را به ایمیل افراد ارسال کنیم. اگر این هدیه برای کاربران جالب باشد، حاضرند ایمیل واقعی شان را در قسمت موردنظر وارد کنند.
با این کار، بعد از مدتی تعدادی آدرس ایمیل فعال داریم که می توانیم از آنها برای ارتباط بیشتر، و معرفی خدمات مان به آنها استفاده کنیم. اما به شرط رعایت سه نکته که در ادامه ذکر می کنم
سه نکته برای ارسال ایمیل به اعضای سایت
۱- برایشان اطلاعات باارزش بفرستید تا اعتمادشان به شما بیشتر شود. مثلاً هربار که یک پست آموزشی در سایت یا وبلاگ قرار دهید، خلاصه و لینک آن پست را هم برایشان ارسال کنید.
یا اگر پست آموزشی ندارید، گاهی مجموعه عکسهای زیبا برایشان ارسال کنید.
۲- ایمیل های سفارشی ارسال کنید
اگر بتوانید با پرسیدن از کاربران از طریق ایمیل، یا نظراتی که در سایت می گذارند اطلاعاتی از آنها به دست بیاورید، می توانید به آنها ایمیل های مخصوص به خودشان بزنید. مثالی می زنم:
فرض کنید، شما متوجه شده اید که یکی از کاربران به نام امید، برای گرفتن عکس از نوزاد ۶ ماههاش سوالی پرسیده. شما علاوه بر جواب دادن به سوال او می توانید در ایمیل های بعدی اینطور او را جذب کنید:
ایمیل اول- یک هفته بعد: سلام آقا امید، تونستید عکس خوب از نوازدتون بگیرید. برای راهنمایی بیشتر من چند نمونه عکس اینجا براتون فرستادم. امیدوارم خوشتون بیاد 🙂
ایمیل دوم- ۶ ماه بعد: سلام آقا امید. خواستم اولین سالگرد تولد کوچولوتون رو تبریک بگم. اگر دوست دارید عکس کوچولو رو برامون بفرستید تا روی لیوان چاپ کنیم براتون. یک قاب کوچیک هم به رایگان تقدیم می کنیم.
این یک نمونه بود. شما می توانید با خلاقیت خودتان و در راستای کسب و کارتان با کاربران یک ارتباط عمیق و دوستانه و سودآور برقرار کنید.
۳- ایمیل اعضای سایت را به هیچ فرد دیگری ندهید. امانتدار باشید. این به اعتبار شما و کسب و کارتان هم می افزاید.
مسائل حقوقی و اخلاقی در کسب و کار عکس محور
با توجه به اینکه به عنوان یک کسب و کار، ممکن است اطلاعات افراد را در اختیار داشته باشید، و همچنین مسائل مربوط به کپی رایت عکس ها، لازم است نکاتی قانونی و اخلاقی را برای اطلاع شما بنویسم.
نکاتی برای پیشگیری از سرقت و استفاده غیرقانونی عکس های شما
- روی طرحها و عکسهایی که در اینستاگرام یا جاهای دیگر منتشر می کنید، اسم و آدرس سایت(یا آدرس صفحه) تان را درج کنید.
- در سایت و صفحه تان قید کنید که استفاده از تصاویر بدون اجازه شما مجاز نیست و شما این حق را دارید که در صورت سوء استفاده از طریق قانونی پیگیری کنید
رعایت حقوق دیگران
- عکسهای دیگران، حاصل دسترنج خودشان است، حقوق آنها را محترم بشمارید.
- کمترین کاری که می توانیم بکنیم این است که تصاویر دیگران را با نام خود منتشر نکنید.
رعایت مسائل اخلاقی
- حریم خصوصی را در هنگام گرفتن عکس از افراد و اماکن خصوصی رعایت کنید. برای این کار اجازه بگیرید.
- تصاویر مشتریان تان در نزد شما امانت هستند. آنها را در جایی امن و با روشهای نرم افزاری ایمن نگهداری کنید.
نتیجه گیری
امیدوارم از این پست آموزشی استفاده کرده باشید.
اگر سوالی داشتید زیر همین پست، در بخش دیدگاه ها بنویسید. در اولین فرصت پاسخ میدهیم.
لینک سایتها و منابعی که در این آموزش آورده شده است:
- آشنایی با انواع محصولات دیجیتال( کتاب الکترونیک، فیلم آموزشی، دوره و …)
- سایت های خارجی برای فروش عکس استوک dreamsite.comوshutterstock.com (برای ورود نیاز به vpn دارید)
- نمونه سایت موفق خدمات چاپ عکس در ایران: عکس پرینت
- سایت گرفتن دامنه و هاست: میهن وبهاست
- توصیه می کنیم در صورت تمایل به خریداری قالب، از سایت ژاکت یا بیگ تم خریداری کنید.
- قالب رایگان پیسنهادی: فوتوگرافی
- قالب پیشنهادی پولی: پوسته Be (قیمت این قالب ۵۰ هزار تومان است)
- گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی: سایت زرین پال
- معرفی افزونه ای برای سئو سایت: افزونه Yoast


2 دیدگاه
ابراهیم رمظانپور
وقتتان عزیز .من یک کار در رابطه با عکاسی می دانم . و۲۵ سال با حرفه عکاسی اشنایی دارم .
وحتی لابراتوار و عکاسی هم داشته ام .
حال دنبال کسی می گردم .
که با من همم کاری کنند .
برای کسب درامد .
خواستم نظر شما را بپرسم.
جهت راهنمایی ممنونم اگ جواب گو باشیید.
نوذر صیفوری
سلام آقای رمضانپور
ایده تان را مطرح کنید، ممکن است خوانندگان سایت تمایل به همکاری داشته باشند.
برای دوستان بگویید که برای چه کاری نیاز به همراه دارید.
متشکرم